• Dwarstocht 14, 1507 CH, Zaandam, Nederland
  • Handelsweg 15C, 5527 AL, Hapert, Nederland

Het UMC St Radboud

In deze fase wordt het westelijk deel van het Diagnosegebouw, het heelkundegebouw en de centrale as gerenoveerd. In het Heelkundegebouw komt o.a. een centraal OK-complex en de Intensive Care. Een groot deel van het diagnosegebouw wordt in beslag genomen door Radiologie en o.a. de Spoedeisende Hulp, Centrale Endoscopie, Hartcatheterisatie en verschillende laboratoria.

Op bestekspecificatie van bureau Valstar Simonis/ Sweegers en de Bruin voert Kropman Nijmegen de werktuigbouwkundige en regeltechnische werkzaamheden uit. Het toepassen van ACH550 frequentieregelaarsvoor de LBK-ventilatoren en pompen bespaart energie en levert veel comfort. De ABB frequentieregelaars worden aangestuurd via Modbus communicatie vanuit het GBS systeem. De vele mogelijkheden en de gebruikersvriendelijke bediening van de ACH550 regelaars zijn bij uitstek geschikt voor de verschillende HVAC toepassingen.

Vanwege de gevoelige omgevingen is er extra aandacht besteed aan netvervuiling door stroomharmonischen en EMC emissie. Een speciaal filter dringt deze verstoringen terug tot ver beneden de niveaus van de EU richtlijnen. De schakelkasten worden gebouwd bij NUNU in ’s-Gravendeel. Electro Drive assisteert bij het programmeren en in bedrijf stellen van de frequentieregelaars en geeft opleiding voor bediening en gebruik.

Lees Meer

Het Carré gebouw van de Universiteit Twente

HVAC frequentieregelaars voor de luchtbehandeling in laboratoria

Electro Drive levert de ABB toerenregelingen voor de luchtbehandelingskasten van het Carré gebouw van de Universiteit Twente te Enschede.

Het Carré ligt centraal in het Onderwijs- en Onderzoekscentrum, waar duizenden studenten en medewerkers dagelijks gebruik van zullen gaan maken. In het Carré worden kantoor- en laboratoriumfaciliteiten ondergebracht.

Electro Drive levert de aandrijvingen aan Regelpartners. Zij doen de regeltechniek in dit project in opdracht van Burgers Ergon. De panelen worden gebouwd bij Unica in Zwolle. Het werktuigbouwkundige bestek is opgesteld door Deerns Raadgevende Ingenieurs.

De ventilatoren van de luchtbehandelingskasten worden in toerental geregeld door de ACH550 frequentieregelaar. Deze regelaar is speciaal voor HVAC toepassingen. Naast energiebesparing is er extra aandacht voor stroomharmonische netvervorming en EMC. Het toepassen van een speciaal filter zorgt ervoor dat zowel de netvervorming als EMC verder wordt gereduceerd dan de huidige CE normen. De ACH550 frequentieregelaars communiceren via Modbus met het gebouwbeheerssysteem.

Lees Meer

Bestuurscentrum Rabobank Nederland

De ACH550 HVAC frequentieregelaar uitgevoerd met het BACnet/IP protocol

In de nieuwbouw van het bestuurscentrum van de Rabobank Nederland te Utrecht worden alle toerenregelingen geleverd door Electro Drive B.V.. Deze worden ingezet voor de ventilatoren in de luchtbehandelingskasten, de pompen voor warm en gekoeld water, de bronpompen voor de bodemopslag en de brandpompen en -ventilatoren. Electro Drive B.V. levert de regelingen aan Sauter Building Control. Sauter integreert de ACH550 frequentieregelingen, welke communiceren over BACnet/IP, in de regelpanelen en het gebouwbeheerssysteem EY3600.

De toegepaste ACH550 frequentieregelaars van ABB zijn bij uitstek geschikt voor deze HVAC toepassingen vanwege hun gebruikersvriendelijkheid, compacte uitvoering, overeenstemming met strenge normen (CE) en uitgebreide regel- en beveiligingsmogelijkheden voor HVAC toepassingen. Electro Drive B.V. vervult naast de levering een ondersteunende functie tijdens de realisatie en inbedrijfstelling van deze systemen.

Lees Meer

Renovatie Rijksmuseum

Aandrijvingen voor ventilatie Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam behoort ongetwijfeld tot een van de meest beroemde musea in Nederland en is van internationale allure. Het beschikt over meer dan 200 zalen aan kunstwerken van Nederlandse grootmeesters en culturele geschiedenis.

De klimaatregeling in het Rijksmuseum is logischerwijs zeer decentraal uitgevoerd, om de verschillende ruimten apart en energiezuinig te kunnen conditioneren. Bijkomende randvoorwaarden zoals geluidseisen en EMC spelen tevens een belangrijke rol.

De ACH550 HVAC drives van ABB kunnen uitstekend aan deze eisen voldoen bij het ventileren van de diversen ruimten. Zo zorgt moderne techniek ervoor dat de oude werken van onze grootmeesters in goede staat blijven en bezoekers ongehinderd kunnen genieten.

De voorwaarden zijn opgesteld door adviesbureau Royal Haskoning en de installatiewerkzaamheden door Kuipers Installaties.

Lees Meer