• Dwarstocht 14, 1507 CH, Zaandam, Nederland
  • Handelsweg 15C, 5527 AL, Hapert, Nederland

Het UMC St Radboud

In deze fase wordt het westelijk deel van het Diagnosegebouw, het heelkundegebouw en de centrale as gerenoveerd. In het Heelkundegebouw komt o.a. een centraal OK-complex en de Intensive Care. Een groot deel van het diagnosegebouw wordt in beslag genomen door Radiologie en o.a. de Spoedeisende Hulp, Centrale Endoscopie, Hartcatheterisatie en verschillende laboratoria.

Op bestekspecificatie van bureau Valstar Simonis/ Sweegers en de Bruin voert Kropman Nijmegen de werktuigbouwkundige en regeltechnische werkzaamheden uit. Het toepassen van ACH550 frequentieregelaarsvoor de LBK-ventilatoren en pompen bespaart energie en levert veel comfort. De ABB frequentieregelaars worden aangestuurd via Modbus communicatie vanuit het GBS systeem. De vele mogelijkheden en de gebruikersvriendelijke bediening van de ACH550 regelaars zijn bij uitstek geschikt voor de verschillende HVAC toepassingen.

Vanwege de gevoelige omgevingen is er extra aandacht besteed aan netvervuiling door stroomharmonischen en EMC emissie. Een speciaal filter dringt deze verstoringen terug tot ver beneden de niveaus van de EU richtlijnen. De schakelkasten worden gebouwd bij NUNU in ’s-Gravendeel. Electro Drive assisteert bij het programmeren en in bedrijf stellen van de frequentieregelaars en geeft opleiding voor bediening en gebruik.