• Dwarstocht 14, 1507 CH, Zaandam, Nederland
  • Handelsweg 15C, 5527 AL, Hapert, Nederland

Het Carré gebouw van de Universiteit Twente

HVAC frequentieregelaars voor de luchtbehandeling in laboratoria

Electro Drive levert de ABB toerenregelingen voor de luchtbehandelingskasten van het Carré gebouw van de Universiteit Twente te Enschede.

Het Carré ligt centraal in het Onderwijs- en Onderzoekscentrum, waar duizenden studenten en medewerkers dagelijks gebruik van zullen gaan maken. In het Carré worden kantoor- en laboratoriumfaciliteiten ondergebracht.

Electro Drive levert de aandrijvingen aan Regelpartners. Zij doen de regeltechniek in dit project in opdracht van Burgers Ergon. De panelen worden gebouwd bij Unica in Zwolle. Het werktuigbouwkundige bestek is opgesteld door Deerns Raadgevende Ingenieurs.

De ventilatoren van de luchtbehandelingskasten worden in toerental geregeld door de ACH550 frequentieregelaar. Deze regelaar is speciaal voor HVAC toepassingen. Naast energiebesparing is er extra aandacht voor stroomharmonische netvervorming en EMC. Het toepassen van een speciaal filter zorgt ervoor dat zowel de netvervorming als EMC verder wordt gereduceerd dan de huidige CE normen. De ACH550 frequentieregelaars communiceren via Modbus met het gebouwbeheerssysteem.