• Dwarstocht 14, 1507 CH, Zaandam, Nederland

Onze projecten

Electro Drive B.V. is gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen. Wij zijn actief in de utiliteit(HVAC), de industrie, brug- en sluisaandrijvingen en de agrarische sector.

Utiliteit (HVAC)

Er zijn tal van projecten te noemen in de utiliteit waar Electro Drive voor de aandrijving zorgt voor luchtbehandeling, verwarmingspompen, waterbehandeling en warmte- en of koudeopslag.

Deze projecten omvatten o.a. ziekenhuizen, kantoorgebouwen, musea, veel bankfilialen, evenementenhallen en computercentra.

Industrie

Electro Drive Industrial Services richt zich op engineering, levering en service van industriële aandrijvingen. Dit kunnen zware aandrijvingen zijn voor compressoren, kranen, transportbanden, pompen, ventilatoren, brekers en shredders, maar ook complexere aandrijvingen zoals bij wikkelmachines, extruders of walsen. Daarnaast hebben we ruime ervaringen in renovaties van beweegbare bruggen en sluizen.

Retrofit-markt

Een steeds groter wordende markt is de retrofit-markt. Oude elektrische aandrijvingen worden vervangen voor nieuwe zodat uw aandrijving weer voldoet aan de actuele normen. Een aanzienlijke besparing in de energiekosten kan ook een reden zijn om uw oude installatie te vernieuwen. Wij helpen u graag een passende oplossing te vinden voor uw installatie en begeleiden u van engineering tot in bedrijfstelling.

Voorbeeld

Voorbeeld

Read more

Het UMC St Radboud

De ABB frequentieregelaars worden aangestuurd via Modbus communicatie vanuit het GBS systeem.

Read more

NUON kolencentrale in Amsterdam

Recent is door Electro Drive B.V. de extromaat van de NUON kolencentrale in Amsterdam voorzien van een nieuwe frequentieregelaar.

Read more

Nieuwe Amstelbrug Amsterdam

Tijdens de renovatie in 1991 werden de twee aandrijvingen met elektromotoren door Electro Drive regelbaar gemaakt met thyristorregelaars.

Read more

Het Carré gebouw van de Universiteit Twente

De ventilatoren van de luchtbehandelingskasten worden in toerental geregeld door de ACH550 frequentieregelaar.

Read more

Bestuurscentrum Rabobank Nederland

De toegepaste ACH550 frequentieregelaars van ABB zijn bij uitstek geschikt voor deze HVAC toepassingen vanwege hun gebruikersvriendelijkheid.

Read more

Renovatie Rijksmuseum

De ACH550 HVAC drives van ABB kunnen uitstekend aan deze eisen voldoen bij het ventileren van de diversen ruimten.

Read more

Spoorbrug Krommenie-Assendelft

De bestaande thyristorregelaar en motor werden na 18 jaar trouwe dienst vervangen door een moderne ABB frequentieregelaar.

Read more

De Magere brug

Na bijna vijftien jaar trouwe dienst zijn de eerste generatie frequentieomvormers Electro Drive vervangen door moderne drives van ABB.

Read more