• Dwarstocht 14, 1507 CH, Zaandam, Nederland
  • Handelsweg 15C, 5527 AL, Hapert, Nederland

De Magere brug

Magere brug te Amsterdam voorzien van nieuwe aandrijvingen.

De Magere brug is de meest bekende brug over de Amstel nabij het centrum van Amsterdam. De witte houten ophaalconstructie met karakteristieke verlichting, is voor veel toeristen een trekpleister en deze brug siert dan ook vele folders en fotoboeken. De brug dateert oorspronkelijk uit 1691, maar de huidige uitvoering is een replica uit 1934. De brug bestaat uit twee klappen (bascules) en de contra gewichten liggen bovenin. Eerst werd de brug met de hand bediend, maar nu verrichten moderne regelingen deze taak. De Magere brug is voor veel fietsers en voetgangers een belangrijke doorgang over de Amstel.

Na bijna vijftien jaar trouwe dienst zijn de eerste generatie frequentieomvormers met aparte positionering modules door Electro Drive vervangen door moderne drives van ABB. De bestaande motoren bleven behouden, maar de gehele positionering is nu onder- gebracht in de drives die met een onderlinge glasfiberverbin- ding de brugdelen laten gelijklopen. De robuuste ACS800 drives werken met speciale software die verwant is aan kraanaandrijvingen.

De werkzaamheden maakten deel uit van een grotere renovatie via DIVV Amsterdam, de installatiewerkzaamheden en de overige besturing is uitgevoerd door Alewijnse Zwolle B.V.

 

Locatie: Amsterdam
Gebruikte driver: ACS800